top of page
GroteFoto-CBKEBPMZ.jpg

Even voorstellen

Inmiddels is het 16e seizoen alweer bijna ten einde en werken we toe naar de laatste diploma's en de trainingsweek op CWO3,4 en 5 niveau. Toen ik in 2008 begon had ik nooit kunnen denken dat de zeilschool zo succesvol zou worden. Waar we ooit begonnen met een handjevol instructeurs en alleen zeilles gaven op de Valk, hebben we nu een heel divers, maar hecht team van bijna 50 instructeurs rondlopen. Het zijn ‘mijn’ zeilschool helden, want zonder instructeurs, geen zeilschool! Ook is de vloot uitgebreid naar 12 valken en hebben we nu 6 Fusions met begeleidingsboot "Sam..."

 

We steken hier veel tijd in het op peil brengen en houden van het niveau van de instructeurs; zowel op lesgeef-gebied als op het gebied van de eigenvaardigheid. En dat zorgt er voor dat zij de lessen op een vakkundige, maar tegelijkertijd gezellige en ontspannen manier kunnen leiden. Net als de instructeurs, zijn ook onze cursisten een erg diverse groep mensen; van 18 tot 70 jaar jong, verschillende toekomstplannen, verschillende beroepen, man/vrouw, , maar iedereen komt hier met 1 doel en dat is LEREN ZEILEN!

Sommige cursisten doen ieder jaar een niveautje, andere beginnen vroeg in het seizoen en stappen aan het begin van de zomer al zelfstandig in een bootje. Vaak huren ze hier op de jachthaven, zodat ze altijd iemand van de zeilschool om hulp kunnen vragen mocht dat nodig zijn.

Qua cursusaanbod werken we steeds meer met een reeks losse dagen, want de agenda van een volwassen mens is vaak druk en complex en een vaste drie dagen achter elkaar is vaak niet te combineren. In overleg stellen we een programma op om het doel te behalen en mocht het toch niet uitkomen, dan kunnen we in overleg altijd wat schuiven. Natuurlijk zijn er ook privélessen te boeken. Ook organiseren we (bedrijfs)evenementen, borrels, familiedagen en andere feestelijke momenten. De haven is een prachtige uitvalsbasis, direct aan de eerste plas, waar alles te combineren valt voor een heerlijk dagje uit! Sloep varen, wakeboarden, SUPpen, bedrijvenregatta’s, aansluitend een BBQ, alles is mogelijk!

We zijn er trots op dat we kunnen zeggen dat Zeilschool Midden Nederland Loosdrecht afgelopen jaar wederom een “goed” heeft ontvangen van de Stichting CWO en dat we u daarom op een ontspannen, gezellige, maar zeker zo professionele manier een CWO-gecertificeerde opleiding kunnen aanbieden."

bottom of page