top of page
ZB driedaagse.jpg

Zwaardboot

Ben je op zoek naar een zeilcursus voor volwassenen? Onze zeillessen zijn perfect voor wie houdt van actie en avontuur! Bij ons kun je je inschrijven voor een zeilkamp in Nederland en leren zeilen op de schitterende Loosdrechtse Plassen. Wij bieden zeilcursussen voor volwassenen tijdens de week en in het weekend. Onze open zeilboten, de Fusion Sailboats, staan klaar voor een onvergetelijke ervaring op het water.

Elke cursist geniet van persoonlijke aandacht met een eigen boot en krijgt les in kleine groepen van maximaal vijf personen. Onze ervaren instructeurs geven les vanaf ons vlot of de begeleidingsboot, waarbij zwemvesten en wetsuits beschikbaar zijn. Voor het zeilen in de Fusions is wat zeilervaring nodig vanwege de veiligheid. Als je twijfelt over je ervaring, neem dan contact met ons op.

De Fusion is bijzonder geschikt voor zeillessen voor volwassenen omdat het een zelflozende diepe kuip heeft voor een comfortabele en droge zeilervaring. Het is een uitdagende boot voor elk niveau, met veel ruimte onder de giek en in de kuip. Ideaal voor een zeilcursus voor volwassenen in het weekend!

Fleet

Technische gegevens

Lengte:            3,60 meter
Breedte:           1,45 meter
Ballast:            62 kg.

Zeiloppervlak:
Grootzeil:           5,25 m2
Grootzeil Pro:        6,45 m2

1 zw
2 zw
photo.jpg

BASIS (CWO-1)

Deze opleiding is bedoeld voor personen die al een klein beetje zeilervaring hebben en dus ongeveer weten wat de termen stuurboord, bakboord, oploeve, afvallen etc betekenen. Dit voor de veiligheid daar de instructeur op afstand les geeft. Tijdens de opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van het zeil en het roer en het overstag gaan. Dit wordt aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met windkracht 3 Beaufort.
Gemiddeld doet iemand 3 à 4 dagen over Zwaardboot Basis, uiteraard afhankelijk van de leercurve, ervaring (type boot, hoe lang geleden) en de weersomstandigheden tijdens de cursus. Aangeraden wordt om 4 dagen te boeken. Mocht het diploma eerder gehaald zijn dan gaan we automatisch door met Zwaardboot Ervaren.

ERVAREN (CWO-2)

Cursisten die deze opleiding willen volgen worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij de basiscursus, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerdergenoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals de roll-tack, aankomen aan hogerwal, beginselen van het wedstrijdzeilen etc. Alles onder redelijke omstandigheden; niet te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.

Gemiddeld doet iemand 4 à 5 dagen over Zwaardboot Ervaren, uiteraard afhankelijk van de leercurve, ervaring (type boot, hoe lang geleden, wanneer Basis behaald) en de weersomstandigheden tijdens de cursus. Aangeraden wordt om minimaal 5 dagen te boeken. Mocht het diploma eerder gehaald zijn dan gaan we automatisch door met Zwaardboot Gevorderd.

Destinations
3zw
ZB weekend.jpg

GEVORDERD (CWO-3)

Dit diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal, lagerwal en trim. Verder worden er bijzondere technieken en het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder redelijke omstandigheden, tot en met windkracht 5 Beaufort. De theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan.
Hoe lang iemand bezig is met trainen voor Zwaardboot Gevorderd is moeilijk te voorspellen. Dit is afhankelijk van een hoop factoren, zoals de leercurve, ervaring (type boot, hoe lang geleden, wanneer Ervaren behaald) en de weersomstandigheden tijdens de cursus. Gemiddeld is er zeker een dag of 10 nodig.

VERGEVORDERD (CWO-4)

Zwaardboot vergevorderd is een uitbreiding op het Gevorderden niveau. Alle manoeuvres moeten nu sneller en op een kleinere ruimte kunnen worden uitgevoerd. Ook wordt er ruimschoots aandacht besteed aan het lesgeven; feitelijk behelst dit diploma het instructeurs eigenvaardigheids niveau.

4zw
bottom of page