top of page
20231025-105229-446.jpg

Paasweekend 2024 - 28 maart t/m 1 april

Voor de wat meer gevorderden zeilers beginnen we volgend seizoen weer met een opfris- en trainingsweekend. Dit Paasweekend hebben we maximaal opgerekt en zal beginnen op donderdag 28 maart t/m maandag 1 april 2024. Lekker trainen met allemaal gelijkgestemden voor CWO3, 4 en 4+. Op de kielboot zit je met 1  (soms even met 2) andere trainee(s) en de trainers geven les op afstand vanaf de kant of een begeleidingsboot. Op de zwaardboot heeft ieder zijn eigen Fusion, daardoor zijn er maximaal 6 plekken beschikbaar.

We starten iedere dag om 9:00uur en komen om 17:00uur weer van het water. Na een gezamenlijke maaltijd begint om 19:00uur een theorieblok en rond 21:00uur zijn we klaar.

Je wordt geacht om vooraf iets aan zelfstudie te doen; het Zeilboek van Hoefnagels is de leidraad samen met de presentaties tijdens de avonden. Zondagavond is het theorie-examen.

Maandag zijn de eventuele praktijkexamens voor diegene die op niveau zitten.

We maken voor alle deelnemers een officiële vorderingenstaat aan in het Watersportpaspoort waar de reeds behaalde vorderingen op worden afgetekend.


Het instapniveau is minimaal een redelijk recent behaalde CWO2 of vergelijkbaar niveau. 

Het cursusgeld voor deze 5 dagen bedraagt € 425,=, lunch zelf verzorgen.

Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je je opgeven? Mail dan naar info@zmnloosdrecht.nl

Hopelijk tot dan!

Destinations

Instructeursteam

Ons instructeursteam bestaat uit zo'n 50 instructeurs.

Sommige daarvan komen 1x per jaar een weekje lesgeven en sommige zijn er ieder weekend. De leeftijd varieert, net als bij de cursisten, van 18 t/m 76 jaar. Er geven iets meer mannen les, dan vrouwen, maar de vrouwen die er zijn staan hun mannetje wel dus dat komt goed. 😉 Van het team nu zijn er een aantal al vanaf het begin af aan bij de zeilschool betrokken, wat natuurlijk echt fantastisch is. Gelukkig komen er ieder jaar een paar nieuwe instructeurs bij die dan weer van de "oude garde" kunnen leren. Een instructeur heeft minimaal CWO3, vergevorderd, als eigen vaardigheidsniveau en veel vaker nog CWO4 of 4+ niveau. Daarnaast doet een instructeur een stage binnen de zeilschool waarin hij/zij begeleidt wordt in het lesgeven. Feedback geven, groepsprocessen en de verschillende leerstijlen van cursisten komen dan oa aan bod. Uiteraard krijgt een instructeur ook een onkostenvergoeding; al doen de meest het gelukkig niet voor het geld maar voor de gezelligheid en de drive om andere mensen zeilen te leren!

 

Naast lesgeven doen we ook veel gezellige activiteiten buiten de zeilschool om. Zoals de winterborrels in december en februari, samen op vakantie en natuurlijk zijn er ook aardig wat wedstrijdzeilers in het team. Wedstrijden waar we aan mee doen zijn de 6-uurs van Loosdrecht, de Schippersdag en de Nederlandse Zeilschoolkampioenschappen in Langweer. Niet geheel zonder succes want we zijn bijvoorbeeld bij de NZK alweer 5x eerste geworden in de B-poule! 

 

Lijkt het je leuk om les te komen geven bij onze volwassenen-zeilschool? Neem dan contact op en we gaan snel kennis maken!

bottom of page