top of page
20231025-105229-446.jpg

Zomertraining 29 juli t/m 2 augustus

Voor de wat meer gevorderden zeilers organiseren we weer een zomertraining van 29 juli t/m 2 augustus.  Lekker trainen met allemaal gelijkgestemden voor CWO3 en 4. Op de kielboot zit je met 1  (soms even met 2) andere trainee(s) en de trainers geven les op afstand vanaf de kant of een begeleidingsboot. 

We starten iedere dag om 9:00uur en komen om 17:00uur weer van het water. Even evalueren, drankje en dan is de dag afgelopen. Je wordt geacht om vooraf iets aan zelfstudie te doen; het Zeilboek van Hoefnagels is de leidraad en met name het hoofdstuk over krachten en koppels is handig om van te voren door te nemen. Op vrijdag kan er theorie-examen gedaan worden en praktijk-examen, mits je op niveau zit natuurlijk.

We maken voor alle deelnemers een officiële vorderingenstaat aan in het Watersportdiploma waar de reeds behaalde vorderingen op worden afgetekend.


Het instapniveau is minimaal een redelijk recent behaalde CWO2 of vergelijkbaar niveau. 

Het cursusgeld voor deze 5 dagen bedraagt € 395,=, lunch zelf verzorgen. Een paar dagen is ook mogelijk, neem dan even contact op.

Komt deze zomertraining niet uit? Niet getreurd; van 26 oktober t/m 1 november organiseren we weer onze befaamde najaars trainingsweek op de kielboot en zwaardboot voor CWO3, 4 en 5 niveau.

Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je je opgeven? Mail dan naar info@zmnloosdrecht.nl

Hopelijk tot dan!

Destinations

Instructeursteam

Ons instructeursteam bestaat uit zo'n 50 instructeurs.

Sommige daarvan komen 1x per jaar een weekje lesgeven en sommige zijn er ieder weekend. De leeftijd varieert, net als bij de cursisten, van 18 t/m 76 jaar. Er geven iets meer mannen les, dan vrouwen, maar de vrouwen die er zijn staan hun mannetje wel dus dat komt goed. 😉 Van het team nu zijn er een aantal al vanaf het begin af aan bij de zeilschool betrokken, wat natuurlijk echt fantastisch is. Gelukkig komen er ieder jaar een paar nieuwe instructeurs bij die dan weer van de "oude garde" kunnen leren. Een instructeur heeft minimaal CWO3, vergevorderd, als eigen vaardigheidsniveau en veel vaker nog CWO4 of 4+ niveau. Daarnaast doet een instructeur een stage binnen de zeilschool waarin hij/zij begeleidt wordt in het lesgeven. Feedback geven, groepsprocessen en de verschillende leerstijlen van cursisten komen dan oa aan bod. Uiteraard krijgt een instructeur ook een onkostenvergoeding; al doen de meest het gelukkig niet voor het geld maar voor de gezelligheid en de drive om andere mensen zeilen te leren!

 

Naast lesgeven doen we ook veel gezellige activiteiten buiten de zeilschool om. Zoals de winterborrels in december en februari, samen op vakantie en natuurlijk zijn er ook aardig wat wedstrijdzeilers in het team. Wedstrijden waar we aan mee doen zijn de 6-uurs van Loosdrecht, de Schippersdag en de Nederlandse Zeilschoolkampioenschappen in Langweer. Niet geheel zonder succes want we zijn bijvoorbeeld bij de NZK alweer 5x eerste geworden in de B-poule! 

 

Lijkt het je leuk om les te komen geven bij onze volwassenen-zeilschool? Neem dan contact op en we gaan snel kennis maken!

bottom of page