top of page
Instructeurstraining rondje Vecht 4.JPG

Kielboot

Bij onze zeilschool midden Nederland richten we ons op zeilcursussen voor volwassenen, waarbij we gebruik maken van de onzinkbare en zelfrichtende Polyvalk Revolution. In onze zeillessen zit je met maximaal 3 andere cursisten en een instructeur aan boord. Sinds 2004 bieden wij het nieuwste type polyvalk; de Polyvalk Revolution.

Onze vloot bestaat uit 12 van deze boten, alle uitgerust met nieuwe zeilen en lijnen. De Polyvalk Revolution staat bekend om zijn onkenterbare, veilige en betrouwbare karakter en biedt een snelle en zeer aangename vaarervaring. Ideaal voor een zeilcursus in het weekend of wanneer je wilt zeilen op de Loosdrechtse Plassen.

Fleet

Technische gegevens

Lengte:            6,65 meter
Breedte:           2,00 meter
Ballast:            575 kg.

Zeiloppervlak:
Grootzeil:           12 m2
Fok:                            5,5 m2

Hoogte mast:                6,5 m

k1
k2
Diploma Kielboot 3.jpg

BASIS (CWO-1)

Boek nu je zeilles voor volwassenen en begin met het CWO-1 niveau. Dit is perfect voor beginners zonder zeilervaring. Tijdens de opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Dit wordt aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met windkracht 3 Beaufort.

ERVAREN (CWO-2)

Voor de meer ervaren zeilers bieden wij CWO-2. Hier gaan we verder dan de basis, met manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal en de Man Over Boord manoeuvre, ondersteund door verdiepende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden; niet te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.

Destinations
k3
k4
DSCF0757.JPG

GEVORDERD (CWO-3)

Dit diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal én lagerwal. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder redelijke omstandigheden, tot en met windkracht 5 Beaufort. De theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan.

VERGEVORDERD (CWO-4)

Kielboot vergevorderd is een uitbreiding op het Gevorderden niveau. Alle manoeuvres moeten nu sneller en op een kleinere ruimte kunnen worden uitgevoerd. Ook wordt er ruimschoots aandacht besteed aan het lesgeven; feitelijk behelst dit diploma het instructeurs eigenvaardigheids niveau.

bottom of page