top of page
Instructeurstraining rondje Vecht 4.JPG

Kielboot

We geven les in de onzinkbare en zelfrichtende Polyvalk Revolution. Je zit bij de groepslessen met maximaal 3 andere cursisten en een instructeur aan boord. In 2004 verscheen dit nieuwste type polyvalk; de polyvalk Revolution.


We hebben er 12 liggen; allemaal uitgerust met nieuwe zeilen en lijnen.
De Polyvalk Revolution is onkenterbaar, veilig en betrouwbaar en heeft een snel en zeer fijn vaar- en stuurgedrag.

Fleet

Technische gegevens

Lengte:            6,65 meter
Breedte:           2,00 meter
Ballast:            575 kg.

Zeiloppervlak:
Grootzeil:           12 m2
Fok:                            5,5 m2

Hoogte mast:                6,5 m

k1
k2
Diploma Kielboot 3.jpg

BASIS (CWO-1)

Deze opleiding is bedoeld voor personen die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Dit wordt aangevuld met bijbehorende theorie over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige omstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met windkracht 3 Beaufort.

ERVAREN (CWO-2)

Cursisten die deze opleiding willen volgen worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij de basiscursus, te beheersen. Het diploma omvat naast de eerdergenoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal, Man Over Boord manoeuvre etc. Aangevuld met bijbehorende theorie. Alles onder redelijke omstandigheden; niet te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.

Destinations
k3
k4
DSCF0757.JPG

GEVORDERD (CWO-3)

Dit diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aankomen aan hogerwal én lagerwal. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder redelijke omstandigheden, tot en met windkracht 5 Beaufort. De theorie sluit bij het gevorderdenniveau aan.

VERGEVORDERD (CWO-4)

Kielboot vergevorderd is een uitbreiding op het Gevorderden niveau. Alle manoeuvres moeten nu sneller en op een kleinere ruimte kunnen worden uitgevoerd. Ook wordt er ruimschoots aandacht besteed aan het lesgeven; feitelijk behelst dit diploma het instructeurs eigenvaardigheids niveau.

bottom of page